1. Destinataris:
Es un
curs en el qual hi pot assistir tothom qui estigui interessat
amb el tema, i per tant, vulgui aprendre a alimentar-se i nodrir-se
correctament o bé a conduir a d’altres persones al mateix fi.
2. Objectius:
Conèixer tota la temàtica que pugui fer referència a la dietètica
i la nutrició de manera concreta.
Saber aplicar a un mateix i als demés, tot el que s’ha
après a la part de caire més teòric.
3. Metodologia:
Aquest curs es treballarà bàsicament a partir de metodologia
magistral, tot i que avantatjosament les classes seran de grups
reduïts per tal de poder aprofundir en els temes que més interessin
als participants.
També cal dir, que es duran a terme algunes sessions pràctiques per
a poder aplicar tot el que s’hagi treballat a les sessions
teòriques.
4. Contingut:
Els continguts que es treballaran seran els següents:
- Anatomia i fisiologia dels sistemes digestiu, endocrí, urinari, i una mica tot l’organisme en general.
- Des de la boca i les dents fins els sucs gàstrics i el intestí.
- El treball que fa l’estómac, el fetge, el pàncrees, els ronyons, etc.
- La sang i la limfa.
- El sistema endocrí, que son les hormones, les glàndules, que segreguen cada una, etc.
- Glúcids, proteïnes, lípids, vitamines, hidrats, etc..
- Aminoàcids, vitamines, minerals, enzimes, oligoelements.
- L’aigua
- Com es transporta el que mengem fins a repartir-ho per tot el cos pel seu profit.
- La composició corporal. Índex de massa corporal. Com conèixer el “pes ideal”
- Algunes patologies mes comunes. Diarrees, vòmits, estrenyiment, obesitat, anorèxia, bulímia, àcid úric, càlculs de ronyo, de bufeta, etc.
- Grups d’aliments i el seu valor nutritiu
- Taules de requeriments diaris de vitamines, minerals, oligoelements, etc.
- Combinacions d’aliments
- Normes bàsiques per una alimentació equilibrada
- Aliments no nutritius però molt favorables
- Càlcul del perfil calòric
- Piràmide dietètica
- La dieta mediterrània. Altres dietes conegudes, son equilibrades o no? La dieta segons el grup sanguini. La dieta dels 5 elements en MTC.
- L’alimentació en lactants, nens, adolescents, adults, tercera edat, embarassades, etc.
- Alimentació per a celíacs (intolerants al gluten)
- La fibra vegetal
- Fitoteràpia
- Nocions d’homeopatia
5. Avaluació:
Per tal de poder avaluar concretament els continguts apresos, a part
d’utilitzar una metodologia contínua en que la professora
coneixerà a tots els participants i les seves capacitats, es durà a
terme un petit test per tal d’analitzar si realment s’ha arribat
als objectius inicialment proposats al començar el curs.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada